Artiesten

Greenbeatzzz DJ Contest Winners

DJ Anonymize & D-Mole

DJ Anonymize en DJ D-Mole waren nek aan nek op de Greenbeatzzz DJ Contest. Zij zullen dan ook samen Irie Vibes Roots Festival openen dit jaar, op ons gratis evenement Kortemark Congé. Wie is jouw favoriet?

Tijs Logic & African Drums Man

Een super-samenwerking met stukken Wicked Didgeridoo en african drums. Local talent!

The Delta Drones

Resonating tunes and stunning covers by The Delta Drones, back to the 70's & alt-rock times. Resonerende tunes en fantastische covers door The Delte Drones, terug naar de jaren 70 en alt-rock tijden!

DJ Bobalicious

DJ Bobalicious zal de Lion's Den on Irie Vibes afsluiten met een boze set van mysterieuze muzikale stops in Argentinië, Brazilië, Cuba, Indonesië, Jamaica, Mexico, Thailand en Venezuela.

Dub-Up Hifi ft. Saimn I

Dub-Up Hifi is eind 2016 opgericht om reggaemuziek te brengen in een soundsystem stijl voor de mensen. Een nieuw geluid in de stad met stevig wortels in de reggae & dub community. Operator Dubgrow is geweest zowel selecteren als organiseren van de Dub-up & Tacticz-sessies voor velen jaar. Selecta Samwise selecteert als Jah Frequency en host zijn Frequentie Radioshow voor 5 jaar nu. Je kunt Little Lion & Baba T in een combinatiestijl aan de microfoon vinden. In 2018 werd het record label Dub-Up Records uitgebracht met 3 vinyl-releases tot nu, en zijn ze op een missie om kwaliteitvolle & bewuste Belgische reggae muziek te brengen voor de mensen. Dub-Up brengt hun volledige soundsystem en speciale gast Saimn I aan Irie Vibes.

Satta Sound ft. Babbajah

Satta Sound is een rootsreggae- en dub-soundsystem van de Belg kustzijde meest bekend om hun jaarlijkse Dubsphere-sessies en hun Kleur Festival residentie. Met 3 selectors (Ras Kurt, Bredda Sven, Echo Vault) en een thuis- maakte Soundsystem en ze zijn klaar om Irie Vibes aardig te maken! Op vrijdag 's nachts zullen ze spelen met hun volledige soundsystem begeleid door zanger Babbajah.

Op vrijdagavond spelen ze met hun volledige soundsystem begeleid door zanger Babbajah.

Salomon Heritage ft. I Jah Solomon

Salomon Heritage is een platenlabel en Sound System, gevestigd in Montpelier, Frankrijk. Salomon Heritage is al 10 jaar sinds de oprichting in 2010 met hun killer eerste release (Sick of this Pain / Done with the Joking) een bekend platenlabel voor roots- en dub-liefhebbers. Sindsdien hebben ze deuntjes uitgedeeld met King General, Aba Ariginals, Kibir La Amlak, Murray Man en meer !! Meer recentelijk heeft Roots Arna twee nieuwe platenlabels opgezet, een genaamd Dub Vision - gewijd aan onbewerkte dub-stijl Zulu-stijlproducties, en een andere genaamd Hidden Treasures - het herleven van eerder nog niet eerder uitgebrachte reggaeproducties. Over Irie Vibes komt Salomon heritage voor het eerst naar België met zijn soundsystem. Als speciale gasten brengen ze i-Jah Salomon.

Sunny After Moon

Sunny After Moon, is een Leuvense band opgericht in de lente van 2014. Ze spelen zowat alles, van reggae en ska tot Balkan en punk. Spontaan zin om te dansen dus!

Donovan Kingjay

Donovan Kingjay is geen onbekende in de Londense sound system culture, hij heeft meerder releases gehad op verschillende labels over de laatste 5 à 6 jaar. Zijn tweede album wordt onder reggae enthousiastelingen gezien als een aanrader, even weg uit de door steppas gedomineerde uk scene, al maakt hij er toch deel van uit. Verder is hij een zeer getalenteerde zanger, songwriter, en zou zijn sound zomaar vergeleken kunnen worden met de groten uit Jamaica, “it only gets better when you hear it.” Op vocaal vlak, wordt hij vaak gelinkt aan stemmen als Dennis Brown, Bushman, en zelfs Michael Prophet. Eeen tenor die meerdere reggae songs aan kan, van roots, nyabinghi, tot rub- a dub. A true rastaman, die spiritueel bewustzijn en ital lifestyle promoot. “Glory to him”, is hier een goed voorbeeld van, naast vele andere tunes.
De Roots Lions is een Roots reggae band gevormd in 2016 als collaboratieproject tussen Roots Lions en Carla Jah. In het verleden werkten ze al samen met artiesten als Chezidek, Prince Jamo en ra ra Donovan Kingjay.

New Kingston

New Kingston, is een band uit Brooklyn, New York, bestaande uit 3 broers ( Tahir, Courtney Jr en Stephen), vergezeld door hun vader Courtney Panton, die een eerste generatie Jamaican-American is. In 2010, begonnen ze na vele jamsessions aan het schrijven van hun eigen nummers, met invloeden uit hip&hop, r&b en meer, de grondlaag bleef echter altijd reggae. De drie broers zijn goeie zangers, die elk op hun manier bijdragen, terwijl de vader een bassist is. Hun eerste album was zo’n succes, dat ze direct op Europese tour mochten met niemand minder dan Collie Budz.

Uwe Banton & the Toughcutt Band

Uwe Banton, is een Duitse reggae zanger die terug kan blikken op vele jaren ervaring binnen reggae, geïnspireerd door de vroege jaren 80, en artiesten zoals Peter Tosh, Burning Spear en meer, heeft hij zijn eerste trip naar Jamaica gemaakt in 1981. Terug in Duitsland, begon hij vroege dancehall tunes als Sleng Teng te dj’en. In de jaren 90, trad hij toe bij zijn eerste band, die “MOVEMENTS” heette. Dit was een band met zowel Jamaicaanse, Afrikaanse, als Duitse muzikanten. Er zijn weinig festivals in Centraal Europa waar hij niet gespeeld heeft, van Summerjam tot Ruhr reggae, enzovoort. Altijd bezig met het verkondigen van boodschappen over peace, love, justice and equal rights.

Photo

Hij speelt samen met de Toughcutt Band uit Nederland voor de eerste keer op het podium van Irie Vibes.

Jahmbassador

Jahmbassador Hifi is een reggae-soundsystem uit België, die rootscultuurmuziek speelt in naam van de allerhoogste Jah Rastafari. De muziek die ze spelen draagt een bewuste en spirituele boodschap, voedsel voor het hart, de hersenen en de ziel. Jahmbassador sluit Irie Vibes 2019 af met een solo-set van 5 uur met zijn volledige soundsystem, pure vibes!

Bangarang Soundstation

...

Mirom Compostmobiel

Heb je je ooit afgevraagd wat de juiste manier is om te composteren? Hoe maak je je composteermachine zoals het hoort? Meer informatie hier!

Bee & Health

Zelfzorg en beauty producten gemaakt van volledig natuurlijke honing en bijen-was, tentoongesteld voor jou!

Hermes Sanctorum

Spreker: schrijver van het boek Eigen Soort Eerst, dierenrechtenactivist en politicus die vecht voor dierenrechten.

Bijgekruid

(workshop)

Een workshop over het gebruik en de producten van plantaardige en op kruiden gebaseerde (en ecologisch vriendelijke) hygiëneproducten.

Stéphanie De Caluwé

(workshop)

Wat is permacultuur, en waar gaat het eigenlijk over? Maakt het een verschil, en waarom zou ik als alternatief moeten denken aan permacultuur?

Fishermen Sound

FisherMen Soundsystem is voortgekomen uit liefde voor de Roots Reggae Muziek. Resulterend in een op maat gebouwd geluid, gemaakt met het hart en ziel. Deze jonge ploeg presenteert een mix van vintage reggae & verse dubs van de Fishermen studio.

Forward Fever

Forward Fever speelt en promoot Reggaemuziek sinds eind jaren 90. Zij organiseren de II Time Radios-show en promoten de Dub REvolution-evenementen in samenwerking met Cactusclub, met het Forward Fever Recordings-platenlabel. De volledige Forward Fever-crew presenteert een mix van vintage deuntjes en gloednieuw materiaal uit de studio op Irie Vibes. Mis het niet!

Earthworks

Earthworks uit Amsterdam sluiten de sessie in de Inner Circle af met een indrukwekkende showcase! Je zal dan misschien nog niet gehoord hebben van dit collectief/studio/band/ noem maar op, maar hun producties beginnen meer en meer de ronde te doen. Zo wordt hun laatste wapenfeit, een kersverse 7” single met Rapha Pico hard gepromoot door Jah Shaka, de king of soundsystem en in het verleden ook al te gast op ons festival. Rapha Pico zal er op Irie Vibes dan ook bij zijn! Naast Rapha Pico komen ook Bunnington Judah & Majestic B mee ! Samen met Ben King komen ze een showcase van 2 uren geven met het beste dat Earth Works studio te bieden heeft! Home grown & rootsy!