Welkom op onze festivalavond “Kortemark Congé”

GRATIS INKOM, 18u - 01u

My alt text      

     


Artiesten
Live bands  
My alt text
𝙎𝙥𝙚𝙚𝙡𝙨, 𝙧𝙚𝙗𝙚𝙡𝙨, 𝙛𝙚𝙚𝙨𝙩𝙚𝙡𝙞𝙟𝙠, 𝙩𝙚𝙜𝙚𝙣𝙙𝙧𝙖𝙖𝙙𝙨…
Het zou zomaar op Gent zelf kunnen slaan, maar het gaat weldegelijk over Mise*En*Scene, de Gentse Ska/Punk/Fiesta-band die de afgelopen jaren over gans Europa hun positive vibes verspreidde. Met meer dan 750 optredens in 31 landen op de teller, van kleine bars tot grote festivals, van Mexicaanse stranden tot Servische feestboten, waar dan ook: telkens gingen de dansvoetjes vlotjes van de grond. Zo ook op Kortemark Congé!


 

My alt text

Onze afsluiter op Kortemark Congé is DJ Desperado. DJ Desperado mixt een exotische cocktail van afro-latin tunes, balkanbeats, ethnogrooves, reggae vibes, tropical bass & urban sounds. Verwacht je aan een bruisende fiësta die gegarandeerd elke dansvloer laat ontploffen! Deze enthousiaste en goedlachse verschijning is al jaren een vaste waarde op Dranouter en Labadoux. Hij maakte ook het mooie weer op Campo Solar, Couleur Café, ManiFiesta & Polé Polé. We gaan gegarandeerd al dansend én met de glimlach de nacht in!


 


DJ's en soundsystem
My alt text

Klaar voor ska, rocksteady en reggae hits van 1962 tot vandaag? De Dukes, ook bekend als JB Sound, wilden net dat tikkeltje meer dan alleen hun klassieke reggaeplaten draaien. Waarom mensen niet laten genieten van de échte hits van de begindagen van het genre? Ska en rocksteady, all the way! Op donderdag komen ze hun hits afvuren vanop hun eigen Dukebox sound system op Kortemark Congé! Get ready to do the rocksteady!My alt text

Kokonuts is altijd een verrassende aanval op je dansschoenen. Je ontdekt muziek die je nergens anders hoort, maar waar je geen genoeg van krijgt. Je wordt meegezogen in een mix van exotische ritmes van over de hele wereld, afgewisseld hedendaagse floorfillers en oldskool classics uit hun platenbakken. Afgetopt met wat MC werk in de typische soundsystem traditie staat Kokonuts! garant voor een hevig feest. 

My alt text
𝗖𝗮𝗺𝗲𝗹’𝘀 𝗱𝗿𝗼𝗽 𝗽𝗿𝗲𝘀𝗲𝗻𝘁𝘀 𝗞𝗼𝗸𝗼 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁
Deze zomer werkt Camel’s drop samen met Koko Breakfast. Hij vliegt speciaal over uit de warme Caraïben. Samen zorgen ze voor een explosie van authentieke roots reggae die jullie harten zal doen smelten en waarop je onmogelijk kan blijven stilstaan!
You better be ready!
Little Lion: “Children see magic because they look for it”
Bouwen aan een betere wereld

Recycle art | Kinderdorp | Gekke kapsels | jungle car | wensboom

My alt text Irie Vibes Is een familiefestival. Daarom hebben we dan ook al enkele jaren een heus kinderdorp met begeleide activiteiten voor je kleine ukkepuk.

Kinderen kunnen experimenteren met recyleerbaar afval of met een gek kapsel buitenkomen uit de caravan ‘Jolie Couleur’. Er zijn animatoren die zich graag bezig houden met jouw hartendief én uiteraard voorzien we ook springkastelen. Laat ze ook al eens nadenken over hun grootste fantasieën want we voorzien tevens een wensboom. Dit jaar is de farmcar, een mobiel speelparadijs met speelgoed voor kinderen van anderhalf tot tien jaar. In de campingbar vind je de jungle car. Het junglethema geeft een avontuurlijk gevoel aan de caravan en biedt kinderen de kans om de wereld van wilde dieren en planten te verkennen.

Maar dat is niet alles... Aan de ingang van het festival kan je beschrijfbare polsbandjes verkrijgen. Hierop kan je een telefoonnummer noteren in geval van nood of als je kind verloren loopt. Gelukkig is het door de kleinschaligheid niet echt moeilijk om elkaar terug te vinden. Bij het infopunt kan je terecht voor gespecialiseerde gehoorbescherming. De waarborg hiervoor bedraagt 25 euro. Ook zonnecrème en gratis drinkbaar water vinden we geen overbodige luxe bij Irie Vibes.

Wist je dat je kind tot 14 jaar zelfs GRATIS binnen mag? Irie toch?!


Trim the footprint
Because there is no planet B

    


Lion's Den: “a touch of reggae, a lot of vibes”
Warmte, gastvrijheid, ritme en vibes …

My alt text


Wereldmarkt: “Inspire the world”
Kortemark is niet wereldvreemd

food trucks | world food | shops

Wereldmarkt: Noord-Zuid verenigingen en projecten uit de regio tentoonstelling Sustainable Development Goals (SDGs)
My alt text My alt text
In samenwerking met Noord-Zuid Kortemark en Weedo Tanzania
Vind Weedo Tanzania terug op Facebook!.